Zingeving creëer jezelf

Zingeving creeer je zelf

Zingeving creëer jezelf

Het thema van de maand april uit mijn jubileumjaar is zingeving. Mede ingegeven door de ‘dag van de goede daad’ die dit jaar plaatsvindt op 11 april. Ik had er nog nooit van gehoord, maar google leverde mij een schat van informatie over deze dag, beter bekend als ‘Good Deeds Day’. Voor mij voelt dit thema heel natuurlijk, maar bij het schrijven van dit blog voelde ik pas echt hoezeer zingeving onderdeel is van mijn leven. Niks zweverigs aan!

Zingeving betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. Het woord zelf suggereert dat dit een actief proces is, wat erop wijst dat de zin van enig voorval geen vanzelfsprekendheid is. De geschiedenis van de zingeving is mogelijk even oud als de mensheid zelf.
- Wikipedia

Het is hartstikke mooi dat het een actief proces is, maar daardoor gaan we ook sneller twijfelen of we wel de juiste keuze hebben gemaakt. Ondanks dat de perfecte keuze of weg niet bestaat, heeft het wel zin om soms even stil te staan bij wat jouw leven zin geeft: waar word je gelukkig van en wat geeft je energie?

Huidige werkzaamheden

Bij mijn huidige opdrachtgever heb ik het grote genoegen om de CFO – die zich bezighoudt met cijfers maar ook met impact maken – te faciliteren in zijn workshop “Its time for what matters most”. Na afloop zijn de deelnemers unaniem enthousiast en klaar om het maximale uit hun leven te halen op persoonlijk en zakelijk vlak. Super inspirerend en motiverend! Aan de deelnemers van deze workshop wordt gevraagd om voorafgaand het boek “The big five for life” van John Streckly te lezen. Het is een super boek dat ik inmiddels ook al vaak heb weg gegeven en heb aangeraden aan anderen. Het laat je nadenken over welke 5 doelen jij jezelf in dit leven stelt en hoe je deze kunt waarmaken. Kortom, een boek dat aanzet tot nadenken en je inspireert datgene uit je leven en werk te halen wat voor jou belangrijk is.

Kernwaarden

Sinds een aantal jaar vertaal ik wat voor mij belangrijk is naar kernwaarden. Bij alles wat ik doe spelen deze kernwaarden een rol. Als ik voel dat iets niet klopt of niet in balans is dan doe ik het niet. De keren daar gelaten waarin ik mij tegen beter weten in toch heb laten verleiden om iets te doen waarvan ik achteraf spijt had. De reden dat ze kernwaarden worden genoemd is omdat ze de kern zijn van je identiteit. Ze bepalen je prioriteiten, wat je doet, hoe je het doet, je relaties en zelfs wie je bent. Mijn kernwaarden zijn; betrouwbaarheid, optimisme, zingeving, oprechtheid en hulpvaardigheid. Dingen die ik doe, mensen waarmee ik omga en opdrachten die ik aanneem toets ik aan mijn kernwaarden. Dat doe ik bewust, maar ook vaak onbewust.

Ben je benieuwd naar jouw kernwaarden en wil je deze ontdekken? Ik geef je graag enkele tips om erachter te komen wat voor jou belangrijk is:

– Wat wil je dat er over jou gezegd wordt in de verschillende rollen die je vervult? Bijvoorbeeld als partner, vriend, familie, collega.
– Welke talenten heb je?
– Wanneer ben je in een flow?
– Wat is jouw rol in deze wereld?
– Waar wil je tijd en energie in steken?

Als je geïnteresseerd bent in een verdieping van dit onderwerp, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder!

Winactie april

Mijn winactie gaat deze maand niet over mij, of over jou, maar over je belangeloos inzetten voor een ander. De winactie deze maand is bedoeld voor non-profit organisaties die mijn hulp kunnen gebruiken. Ik doneer kosteloos een dag in mei of juni om deze organisaties vooruit te helpen met een vraag of een uitdaging. Denk aan workshop timemanagement of feedback, werving en/ of selectie vraag, PA for a day, coaching-on-the-job sessie et cetera. Ben jij, ken jij of werk je bij een non-profit organisatie waar mijn kennis en kunde welkom is? Via deze link kun jij meedoen met deze actie.

Yvonne_9939-1_HR
Over

Ik ben Yvonne Dings, een ervaren Business Support Professional, Coach voor ambitieuze Assistants, Gastvrijheidexpert én een kansdenker. Als trainer en coach heb ik ruim 20 jaar ervaring binnen diverse sectoren. Ik begon ooit in de reiswereld, waar ik mijn passie ontwikkelde voor Gastvrijheid & Service Excellence. Deze passie heb ik omgezet in Freelance Business Support. Met Freelance Business Support lever ik succesvol managementondersteuning aan de top van beursgenoteerde bedrijven, non-profit organisaties en verschillende start-ups.