De kracht van een flexibele geest

De kracht van een flexibele geest

Mijn eerdere blog ging over de kracht van gastvrijheid. Dit onderwerp is nog steeds actueel en nog steeds één van de Future Proof Skills waar ik rotsvast in geloof. Want gastvrije mensen hebben de toekomst! Ja, ook nu we in een crisis zitten en Corona om ons heen woedt.

De Corona crisis

Dezer dagen zie je veel vormen van gastvrijheid voorbij komen. Het is wat Rutger Bregman in zijn populaire boek “De meeste mensen deugen” beschrijft. In tijden van onzekerheid, angst en frustratie komt het goede in mensen naar boven. Nu we deze week te horen hebben gekregen dat we kleine stapjes richting een nieuwe toekomst mogen nemen, bekruipt mij ook het gevoel dat het “tijdelijke” langzaam aan het verdwijnen is.

In maart leek alles nog te overzien en een tijdelijk ongemak. Nu we een maand verder zijn spreken we van een Corona crisis en zijn we al meer gewend aan onze restricties. Mensen houden zich al bezig met het ontwerpen van een anderhalve meter economie. Zou dit trouwens hét woord van 2020 worden?

Anderhalve meter economie corona crisis
Anderhalve meter economie

Nu is alleen de vraag: hoe gaat die 1,5 meter economie eruit zien en hoe gaan wij ons als managementondersteuners senang voelen met zoveel thuiswerken en minimaal contact met onze collega managementondersteuners? Van nature lijken wij trouwe honden te zijn die niets liever doen dan voor de deur van onze bazen kwispelen totdat het volgende bot (lees opdracht) naar buiten wordt geslingerd.

Maar hoera! Met een snelheid die we misschien stiekem hoopten, maar nog niet verwacht hadden, worden we gekatapulteerd in een nieuwe werkelijkheid. Laten we dit omarmen! Activeer die flexibele geest. Met elkaar komen we een heel eind.

Leren van verandering

Laten we weer eens kritisch kijken naar ons werk en waar we de hele dag druk mee zijn. Zijn die activiteiten nog noodzakelijk of kan het wellicht op een andere manier? En wat kunnen we leren van die ene collega die ons verbaast met kennis en kunde?

Hoe zit het met thuiswerken? Dat zagen we eerder als een belemmering en onhandig, maar nu blijkt het toch wel relaxed en een uitkomst te zijn op sommige momenten. Wat leren we van deze crisis en hoe gaan we deze leerpunten omzetten zodat we nog waardevoller, nog creatiever en nog wendbaarder worden? Ik weet het wel! Jullie?

Tips & tricks

Vanaf 11 mei – de dag dat de scholen weer beginnen en de meesten van jullie weer wat rustiger kunnen ademhalen – ga ik op mijn Facebookpagina tips en tricks delen om deze nieuwe wereld een stukje makkelijker, plezieriger en fijner te maken.

Kun jij wel wat tips gebruiken of ben je gewoon nieuwsgierig? Zorg dan dat je mij op Facebook volgt (klik hier)! Heb je zelf tips? Deel ze vooral met mij. Laten we elkaar inspireren!

Yvonne_9939-1_HR
Over

Ik ben Yvonne Dings, een ervaren Business Support Professional, Coach voor ambitieuze Assistants, Gastvrijheidexpert én een kansdenker. Als trainer en coach heb ik ruim 20 jaar ervaring binnen diverse sectoren. Ik begon ooit in de reiswereld, waar ik mijn passie ontwikkelde voor Gastvrijheid & Service Excellence. Deze passie heb ik omgezet in Freelance Business Support. Met Freelance Business Support lever ik succesvol managementondersteuning aan de top van beursgenoteerde bedrijven, non-profit organisaties en verschillende start-ups.