Just do it! – en nog meer catchy one-liners

Just do it! – en nog meer catchy one-liners

‘Just do it!’ is een bekende slogan die we allemaal kennen. Het is niet echt relevant, maar ik denk altijd aan deze slogan als ik een zak chips in mijn handen heb en niet zozeer tijdens het sporten 😉

Te pas en te onpas roepen we ‘Just do it!’ om de ander te motiveren.  Maar wat als je niet durft?  Wat als je wel wil ondernemen, profileren, ontwikkelen, groeien, je mond open wil trekken om je mening te geven, je goede ideeën wilt spuien, je manager opvoeden in plaats van andersom – maar iets je tegenhoudt? Het is een gevoel wat je vast zult herkennen.

‘Feel the fear and do it anyway’ is nog zo’n uitspraak. Of wat dacht je van deze?

Terug naar 2006

En toch, als notoire angsthaas (voor dingen waar ik geen controle over heb) stapte ik op 6 maart 2006 met een goede dosis zelfvertrouwen de Kamer van Koophandel binnen. Dit avontuur ging lukken! Mijn innerlijke criticus had ik thuis gelaten, want de drang om de wereld (nou ja Nederland en Amsterdam in het bijzonder) te veroveren met mijn talent was groter. Interim management ondersteuning en advies van en door mij, daar zat de wereld op te wachten!

Vanaf dag 1 was het bal en mijn zelfvertrouwen groeide mee. Mijn rol als interim past mij goed: ergens binnenkomen waar brand is en weer weggaan als het sein “brand meester” wordt gegeven. Ik heb geen gedoe met oud zeer (want daar heb ik niets mee te maken) en door als ras optimist een blik van buiten naar binnen mee te brengen, heb ik menig bedrijf en managementondersteuner vooruit kunnen helpen.

Uiteraard zijn deze 15 jaar niet een aaneengesloten Halleluja verhaal. Stel je voor! Het is meer een verhaal van vallen, opstaan en weer doorgaan.

Een blijk van waardering

Thuis heb ik een speciale lade waar ik de afscheidsbriefjes en kaarten bewaar die ik na afloop van opdrachten ontvang. Op dagen dat de angsthaas in mij ontwaakt en mij wil overtuigen van het imposter syndroom, haal ik 15 jaar aan briefjes en kaartjes tevoorschijn. Deze truc werkt iedere keer weer. Ontroerd door de mooie woorden, geroerd door de energie van mensen en met hersteld vertrouwen in eigen kunnen, kan ik de dag weer aan!

Dit laatste gun ik iedereen. Daarom doe ik een oproep aan alle collega’s, managers, HR adviseurs, opdrachtgevers en iedereen die zich aangesproken voelt door bovenstaande tekst: Aarzel niet, Just do it! Schrijf vandaag die kaart voor je collega. Waarom bewonder of waardeer je hem of haar? Wacht niet tot hij of zij het pand verlaat en creëer een geluksmoment voor jouw collega en voor jezelf door het NU te doen. Dat is where the magic happens.

Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan mijn tips in mijn blog ‘De kracht van het compliment’ eens.

Mijn feestjaar gaat van start!

Vanaf vandaag is 2021 mijn feestjaar en wordt elke maand gevierd met een speciale winactie. Ga snel naar 15 jaar Future Proof Assistants en kijk wat je in maart kunt winnen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de komende winacties? Volg mij dan op LinkedIn, Facebook of Instagram!

Yvonne_9939-1_HR
Over

Ik ben Yvonne Dings, een ervaren Business Support Professional, Coach voor ambitieuze Assistants, Gastvrijheidexpert én een kansdenker. Als trainer en coach heb ik ruim 20 jaar ervaring binnen diverse sectoren. Ik begon ooit in de reiswereld, waar ik mijn passie ontwikkelde voor Gastvrijheid & Service Excellence. Deze passie heb ik omgezet in Freelance Business Support. Met Freelance Business Support lever ik succesvol managementondersteuning aan de top van beursgenoteerde bedrijven, non-profit organisaties en verschillende start-ups.