De kracht (en voordelen) van twijfelen

De kracht (en voordelen) van twijfelen

De kracht  (en voordelen) van twijfelen

Vraag je aan tien mensen de volgende zin af te maken: “Bij twijfel…”, dan zal de ene helft altijd zeggen: “Bij twijfel doen” en de andere helft: “Bij twijfel niet doen.” Voor mij als eeuwige twijfelaar heel erg herkenbaar en ik roep dan ook geregeld “had ik maar een glazen bol”.

Wel of niet dat feedback gesprek met je collega of je manager houden, een nieuwe opleiding volgen of nieuwe uitdaging in je carrière aangaan? Wel of niet dat Webinar volgen om je kennisrugzak te vullen of je mening geven bij de rondvraag? Of wat dacht je van het eeuwige treuzelen voor je kledingkast of moeten beslissen wat er gegeten moet worden. Je leest het al; als eeuwige twijfelaar kan ik af en toe echt gek worden van mezelf. Tegelijkertijd vind ik het geen negatieve eigenschap, al heeft het vaak wel een negatieve bijklank. Waarom eigenlijk?

Stille twijfelaar

Door anderen word ik vaak als daadkrachtig gezien, maar eigenlijk moet ik (na de uitkomst van  mijn onderzoek) bekennen dat ik een stille twijfelaar ben. Omdat ik mijn twijfelproces niet deel, kom ik daadkrachtig over. Aan mijn daadkrachtige houding zit dus een heel proces aan vooraf wat ik vaak niet laat zien.  

Eigenlijk is dat nergens voor nodig, want twijfelen heeft vele voordelen. Je hoeft je er zeker niet voor te schamen en je kunt er zelfs beter in worden en van het twijfelen een positieve eigenschap maken. 

Doubt is the origin of wisdom

- René Descartes
Het positieve van twijfelen

Daar heb ik dus al het eerste positieve punt te pakken. Twijfelen is helemaal geen slechte eigenschap, ook al heeft het vaak een negatieve bijklank. Het wordt natuurlijk minder constructief als je over elk detail twijfelt, of kritisch blijft op alle gedachten en ideeën die voorbij komen. Dan werkt twijfelen verlammend en dat wil je juist niet.

Waarom ik geloof  in de kracht van twijfelen? Omdat twijfelaars een ‘gevoel van onzekerheid’ toe durven te laten, nieuwsgierig en bescheiden zijn. Je toont juist ambitie door niet van zekerheden uit te gaan en geen toevlucht te nemen tot bestaande en vastgeroeste patronen. Ja, twijfelen kost soms tijd en is daarmee ‘traag’. Daar tegenover staat echter wel als grote voordeel, dat je als je mag twijfelen aan je eigen aannames en ook die van anderen, je ruimte maakt voor een cultuur van nieuwsgierigheid waarbij ieders inbreng gewaardeerd wordt. Dit las je bijvoorbeeld al in mijn blog over de kracht van samenwerken. Dit aspect is juist heel waardevol voor organisaties, want het resulteert in duurzame keuzes en collega’s die zich gehoord en serieus genomen voelen. 

De kracht van twijfelen

 

Tips

Ben je benieuwd hoe je van twijfelen iets positiefs maakt? Bij deze mijn tips: 

 Geef twijfel de ruimte en stel jezelf vragen als: “Wat zou er kunnen gebeuren als ik ja zeg? Hoe groot is de kans dat dit gebeurt? Is het erg als dit gebeurt? Wat zullen anderen hiervan vinden? Veel twijfels verdwijnen als je ze eerlijk onderzoekt. Dit helpt je om op positieve wijze je comfortzone te verlaten.
– Als je blijft twijfelenonderzoek dan wat je nog meer nodig hebt om uiteindelijk een keuze te kunnen maken. Heb je meer informatie nodig? Ga dan actief op zoek. Heb je steun uit je omgeving nodig? Vraag hierom. Als je (onbewust) alleen staat met je angst, kan het belemmerend en verlammend werken. Terwijl, als je er om vraagt, je vaak steun krijgt.
Gebruik twijfel als motor voor je creativiteit en zet deze creativiteit in bij het bedenken van nieuwe mogelijkheden. Laat dit nu ook net één van de Future Proof Skills zijn waarmee jij impact maakt binnen jouw organisatie
 Durf bescheiden te zijn en wees geen allesweter die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Hiermee  stimuleer je anderen om twijfels te delen. 

Van twijfel naar keuze

Na het schrijven van dit blog heb ik mij opnieuw afgevraagd wat belangrijk voor me is en waar ik de komende maanden tijd aan wil spenderen. Twijfel heeft plaats gemaakt voor keuzes. Bij een bepaalde opdracht heeft dit geleid tot “bij twijfel niet doen”. Voor deze opdracht heb ik  gewoonweg onvoldoende tijd beschikbaar door een andere keuze die nu belangrijker is. Deze laatste  keuze zorgt er namelijk voor dat ik structureel meer tijd beschikbaar heb voor individuele  coachtrajecten van managementondersteuners die door mijn aanpak zichtbaarder worden binnen  organisaties waar zij werken. Juist nu heel waardevol! 

 Wil je sparren over uitdagingen die jij tegenkomt in jouw werkleven of heb je interesse in een  individueel traject? In dit geval zeg ik bij twijfel doen, want ik help je graag verder! Klik hier voor meer informatie.

Yvonne_9939-1_HR
Over

Ik ben Yvonne Dings, een ervaren Business Support Professional, Coach voor ambitieuze Assistants, Gastvrijheidexpert én een kansdenker. Als trainer en coach heb ik ruim 20 jaar ervaring binnen diverse sectoren. Ik begon ooit in de reiswereld, waar ik mijn passie ontwikkelde voor Gastvrijheid & Service Excellence. Deze passie heb ik omgezet in Freelance Business Support. Met Freelance Business Support lever ik succesvol managementondersteuning aan de top van beursgenoteerde bedrijven, non-profit organisaties en verschillende start-ups.